Yhteystiedot

varaukset ja tiedustelut:
puh. 050 438 879 8
kotalahti(at)gmail.com

..............................

Kotalahden toiminnasta vastaa Uimin seudun kyläyhdistys ry

..............................

Kotalahden sijainti:
Kotalahdentie 136 A, Lemi

Historia

Kotalahti on rakennettu 1930-luvun lopulla kansakouluksi. Oppilaita koulussa kävi Lemin, Luumäen ja Savitaipaleen kunnista. Välirauhan aikana v. 1940 tilat olivat 3.pr/1.D:n (Jatkosodassa käytti nimeä JR1) majoitus- ja harjoituspaikkana.

Koulutoiminta päättyi tiloissa peruskoulu-uudistuksen myötä 1970-luvulla. Sen jälkeen tiloja käyttivät Uimin alueen yhdistykset, jotka myös huolehtivat tilojen lämmityksestä yhteisvoimin talven aikaan.

1980-luvulla kunta alkoi kehittämään Kotalahden toimintaa leirikeskuksena. Rantaan rakennettiin uusi tilava hirsisauna ja tiloja vuokrattiin pääasiassa leirikäyttöön. Pikkuhiljaa myös yksityiset alkoivat kiinnostua Kotalahden tarjoamista kauniista maisemista ja tiloista juhlien järjestämiseen.

2000-luvun lopulla kunta päätti tarjota toiminnan pyörittämistä ulkopuoliselle ja parin vuoden ajan yksityinen pitopalveluyritys toimi Kotalahden toimintojen pyörittäjänä. 1.1.2010 vetovastuun Kotalahden toiminnasta otti Uimin seudun kyläyhdistys ry vuokraamalla Kotalahden Lemin kunnalta viideksi vuodeksi.

 

Kotalahe kansakoulu muisteloa

teksti: Heljä Kärmeniemi ja Tarja Kohonen, Lemin murteella